Pressrelease

Umeåföretaget It Instrument teknik möter framtiden med ny ägarkonstellation. Christer Jaede, grundare och tidigare ägare berättar att efter 45 år av fantastiska möjligheter att driva och utveckla företaget IT Instrument teknik är nu verksamheten överlämnad till Martin Morin och Mikael Mansour.

Jag är mycket nöjd att ägandet fortsätter vara lokalt, vilket ger en fortsatt norrländsk närvaro, säger Christer. Företagare och entreprenör Mikael Mansour, tidigare ägare och grundare av Mediaplanering, har nu köpt 50% av It Instrument teknik. Mikael är sedan tidigare hälftenägare av Norrlands it tillsammans med Håkan Ottosson. Martin Morin, företagare och entreprenör, som de senast 20 åren köpt och sålt ett 30-tal bolag, har tillsammans med Mikael Mansour köpt It Instrumentteknik och de äger nu hälften var. Mikael och Martin vill fortsätta att arbeta och utveckla bägge bolagen. Vi strävar efter att få användning av vår långa erfarenhet av att skapa, utveckla och förvalta affärsrelationer med fokus på resultat och leverans inom utlovad tidsram. Thomas Westerlund, blivande VD för It Instrumentteknik, säger att efter en lång karriär i bolaget nu få förtroendet att leda och utveckla verksamheten vidare, känns fantastiskt spännande och inspirerande. Jag ser fram emot att tillsammans med personalen ta bolaget till nästa steg i utvecklingen. Företagets signum är att leverera kvalitet och funktion som överensstämmer med kundens krav och önskemål – och lite till, berättar Thomas. Idag levererar vi produkter, tjänster och helhetslösningar för företag inom såväl industri, produktion, läkemedel, sjukvård som forskning. Våra primära produktområden är tekniklösningar inom områden som autoid-, mobildata-, process-, laboratorie- och vägningsteknik. Vi är märkes- och leverantörsoberoende och det innebär att vi kan välja de lämpligaste hård- och mjukvaruleverantörerna, allt efter kundens behov. Vi arbetar dessutom med kvalitetsprodukter som ger en långsiktigt lägre kostnad. Detta sammantaget ger våra kunder extra värde i varje leverans. Thomas pekar på marknadsnärvaro, ett brett produktsortiment med starka varumärken och på den egna serviceverksamheten som företagets styrka. Vi kan med korta ledtider ta hand om allt ifrån garantihantering till akutservice och vi har många år av värdefull erfarenhet i branschen.

Några av företagets kunder: Boliden mineral, Ålö, Komatsu, LKAB, Martin & Servera, Metsä Board, Skanska, Norrlands Universitetssjukhus, Nyhléns Hugosons, Polarbröd, Smurfit Kappa, SCA AB, Umeå Energi, Umeå Universitet.

Umeåföretaget IT Instrumentteknik är verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Ledord: Överenskommen funktion och kvalitet, levererad med kompetens och omtanke.