LAF-bänk

Mars biosäkerhetsskåp klass II A2 är en säkerhetsbänk med dubbla filter som ger skydd för användare, produkter och miljö. Luften sugs in från arbetsöppningen under skåpets arbetsyta och strömmar sedan upp på baksidan av arbetsområdet, där 70% av luften återcirkuleras genom huvudfiltret och de återstående 30% släpps ut i rummet eller ventilationssystemet . Frånluften filtreras genom ett HEPA-filter. 

LAF-bänkåtercirkulationen ger användaren skydd på grund av inflöde, produktskyddet garanteras på grund av “nedflöde” och miljöskydd garanteras på grund av den filtrerade frånluften. 

Mars säkerhetsskåp är det perfekta valet för alla typer av arbete som kräver användar-, produkt- och miljöskydd, såsom vävnadsodling, viruspartiklar, mikrobiologiska tester, viralt arbete, icke-patogena manipulationer, IVF, forskning och provtagningsprocedurer etc. 

Mars kan köpas i olika storlekar från 900 mm till 1800 mm, dessa är certifierade av TÜV enligt EN12469 föreskrivet av Arbetsmiljöverkets allmänna föreskrifter. 

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss. Vi har en betydligt större produktportfölj än vad vi kan presentera på vår hemsida.