Test- och mätinstrument

Handhållna test- och mätinstrument för säker och professionell hantering. 

Instrumentteknik har ett stort utbud av professionella test- och mätinstrument samt tillbehör från såväl Fluke som ELMA. I vårt stora sortiment hittar du alltid de senaste test- och mätinstrumenten som krävs i många olika branscher.

För många är test- och mätinstrumentet T5-1000 välbekant och det mäter ström upp till 100A och resistansmätning på 1000 Ohm. Med Flukes nya modell T6-1000 går det dock att mäta ström upp till 200A och resistansmätning upp till 100 kOhm. T6-1000 har också en lättläst och belyst dubbeldisplay där det går att se ström och spänning samtidigt, utan att behöva vrida på vredet. Genom att visa spännings- och strömmätningar samtidigt vid felsökning av motorer, pumpar eller annan utrustning går det att spara mycket tid.

T6-1000 är det första handhållna test- och mätinstrumentet med FieldSense™-teknik, vilket innebär att den inte enbart visar växelström utan även växelspännings- och frekvensmätningar upp till 1000 V växelström genom den öppna gaffeln. Det gör att arbetet med mätningar både blir säkrare och mer effektivt. Gaffelöppningen är också större jämfört med T5-1000 och är den bredaste tillgängliga i branschen.

Vid kontroll av kontinuiteten gör funktionen Visual Continuity™ att skärmen på T6-1000 automatiskt blir grön och en ljudsignal hörs. Det gör att den lämpar sig väl för bullriga miljöer och i mörker. För en bekväm användning av T6-1000 rekommenderas tillvalet Fluke TPAK magnetisk mätarhängare.

Instrumentteknik arbetar med elektriska testare, spännings- och kontinuitetstestare, och kan erbjuda rådgivning, support och service av denna typ av utrustning. Vi har ett nära samarbete med bland annat Fluke och ELMA Instruments. Vi erbjuder också ett stort utbud av tillbehör. 

Kontakta Anna för rådgivning

Anna Elfving
Försäljning
090-786 18 22
anna.elfving@it-teknik.se

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss. Vi har en betydligt större produktportfölj än vad vi kan presentera på vår hemsida.