Installationstestare

Test av DC-skydd i laddbox – installationstestare + adapter som simulerar anslutning av elbil

Metrel Eurotest XDe är en helautomatisk installationstestare med inbyggd säkringstabell, bluetooth och stor touchskärm. Med den går det enkelt att välja och genomföra specifika tester genom en enkel anslutning och knapptryckning. Därefter utförs alla mätningar automatiskt. Metrel Eurotest XDe är förprogrammerad med relevanta gränsvärden och visar tydligt på displayen om mätningen är godkänd eller inte enligt aktuella standarder.

För att garantera att jordfelsbrytaren i en laddbox fungerar korrekt måste den utrustas med ett DC-skydd som skyddar mot eventuellt läckage av likström från elbilens batteri. När DC-skyddet ska testas används med fördel en EVSE-200 och en Eurotest XDe som tillsammans klarar de mätningar som behövs. Testet utförs i enlighet med IEC/EN62851-1 och IEC/HD 60364-7-722 genom att koppla in Eurotest XDe till EVSE-200 och sedan i laddboxen. 

Elma EVSE-200 är en adapter som både aktiverar och mäter laddboxen samt tillåter mätning med felsimulering. Genom att simulera anslutningen av en elbil kan adaptern användas till att genomföra grundläggande funktionskontroller, spänningsmätningar eller en omfattande installationskontroll med installationstestaren Metrel Eurotest XDe.

IT Instrumentteknik arbetar med installationstestare och isolationstestare ochkan erbjuda rådgivning, support och service av denna typ av utrustning. Vi har ett nära samarbete med bland annat Fluke och ELMA Instruments. 

Kontakta Anna för rådgivning

Anna Elfving
Försäljning
090-786 18 22
anna.elfving@it-teknik.se

Se informationsvideo om Metrel Eurotest + Elma EVSE-200

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss. Vi har en betydligt större produktportfölj än vad vi kan presentera på vår hemsida.